Gjuha:
NË PALLATIN E RINISË NË PRISHTINË PREJ 07 - 12 QERSHOR MBAHET PANAIRI I 18-të I LIBRIT "PRISHTINA 2016". NË PALLATIN E RINISË NË PRISHTINË PREJ 25 - 27 MAJ MBAHET PANAIRI NDËRKOMBËTAR I NDËRTIMTARISË, ENERGJTIKË DHE MINIERA, TEKNIKËS DHE I PALUAJTSHMËRISË
nga Ismet Isufaj    E hanë, 03 Qershor 2013 08:23    pdf Shtyp Email
Panairi i Librit

Prej datës 03 - 09.06.2013, në Sallën e Kuqe dhe ate të Ateles të Pallatit të Rinisë,
mbahet Panairi 15-të i Librit
"Prishtina 2013".
Organizator: Shoqata e Botuesëve të Kosovës.

Duke qenë panair jubilar, në një vit jubilar – 5-vjetorin e Pavarësisë së Kosovës – risi shoqëruese do të jenë një varg aktivitetesh, të cilat përkojnë me përvjetorë të mëdhenj të personaliteteve letrare shqiptare:
- 100-vjetori i lindjes së Petro Markos,
- 100-vjetori i lindjes së Vedat Kokonës,
- 100-vjetori i lindjes së Isuf Luzajt,
- 90-vjetori i lindjes së Jakov Xoxes,
- 90-vjetori i lindjes së Vehap Shitës dhe
- 30-vjetori i vdekjes së Musine Kokalarit.
Të gjitha këto personalitete do të kujtohen në kuadër të përurimeve, debateve dhe aktiviteteve të tjera në kuadër të panairit.
Përditësue ( E hanë, 03 Qershor 2013 10:37 )